SIDN en IDnextplatform gaan samenwerken

Onlangs heeft SIDN, het bedrijf achter o.a. .nl, zich aangesloten op het IDnextplatform. IDnext is een open en onafhankelijk platform dat ondersteuning biedt aan innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteit. Internet en digitale identiteit zijn nauw verbonden. De komende jaren blijft het gebruik, de aantallen gebruikers en de mogelijkheden die het internet ons biedt zich in hoog tempo ontwikkelen. Vertrouwen in het internet is daarbij cruciaal. IDnext wil samen met SIDN een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de kwaliteit, veiligheid en privacy op het internet.

Samenwerking draagt bij aan het vertrouwen in het internet

De digitalisering van onze maatschappij neemt zienderogen toe en dus ook het aantal (digitale) vraagstukken op dit vlak. De impact op de economie, de maatschappij en ons dagelijks leven blijft groeien. Er ontstaan continu nieuwe mogelijkheden. “Als onafhankelijk expert, speelt SIDN een belangrijke rol in de betrouwbaarheid van en het vertrouwen in de digitale wereld. Met hoogwaardige dienstverlening in innovatieve, veilige domeinen en digitale identiteiten levert SIDN daar een bijdrage aan. De samenwerking met het IDnextplatform past daarbij. We zien belangrijke elementen van de samenwerking op het gebied van synergie, netwerk en uitwisseling van kennis”, aldus Roelof Meijer, CEO SIDN.

IDnext_thumbnail

Rol van de gebruiker op het internet wordt nadrukkelijker ingevuld

Robert Garskamp, oprichter van IDnextplatform, is enthousiast over de samenwerking en geeft aan dat deze goed aansluit op de missie en doelstellingen van het platform. “Vanuit IDnext willen we de maatschappelijke rol voor de gebruiker op het internet nadrukkelijker invullen door intensieve samenwerking met SIDN. Dat doen we door bewustwording van gebruikers te gaan verhogen en ook een standaard te ontwikkelen die het predicaat ‘veilige identiteit’ met zich mee krijgt.”

IDnext’15 op 15 en 16 april

De samenwerking wordt direct concreet gemaakt door een presentatie van Jelte Jansen, research engineer bij SIDN, over het privacyraamwerk voor DNS Big data tijdens IDnext’15. Dit is een jaarlijks evenement dat dit jaar plaatsvindt op 15 en 16 april in het NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. IDnext’15 geeft een overzicht van zowel lopende ontwikkelingen als innovatieve nieuwe initiatieven op het gebied van digitale identiteiten. Meer informatie op Website IDnext.eu

Reacties

Marnie-van-Duijnhoven_Thumbnail

Marnie van Duijnhoven

Woordvoerder

+31 6 46 10 85 22

communicatie@sidn.nl

 • donderdag 1 november 2018

  Over SIDN

  Nieuwe CEO Connectis

  Thumb-Remco-Coenen

  Per 1 november start Remco Coenen

  Lees meer
 • maandag 27 november 2017

  Kennis

  Je eigen TLD. Top of flop?

  Thumb-SEAT

  Activiteit op .brands groeit

  Lees meer
 • dinsdag 19 september 2017

  Over SIDN

  Jaap Akkerhuis opgenomen in de Internet Hall of Fame

  Thumb-Jaap-Akkerhuis-IHoF

  4e Nederlander in erelijst van internetpioniers

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.