Moritz Müller wint Internetscriptieprijs

Met gepaste trots melden we dat Moritz Müller, research engineer bij SIDN Labs, een Internetscriptieprijs heeft gewonnen. De scriptie die hij schreef over zijn afstudeerproject SIDekICk, wat staat voor SuspIcious DomaIn Classification in the .nl Zone, won in de categorie Internet & Technische Wetenschappen.

SIDekICk

SIDekICk is onderdeel van de continue inspanning van SIDN Labs om nieuwe manieren te vinden om het aantal .nl-domeinnamen dat misbruikt wordt voor malafide praktijken terug te dringen. Het doel van SIDekICk was het ontwikkelen van algoritmen (de zogenaamde 'classifiers') om malafide domeinnamen in de .nl-zone automatisch te detecteren. Hierbij ging het vooral om domeinnamen die gebruikt worden voor phishing. Moritz’ scriptie vind je op de website van SIDN Labs. In augustus 2015 verscheen ook een blog van Moritz over SIDekICk.

Internetscriptieprijs

De Internetscriptieprijzen zijn prijzen voor afstudeerscripties over een internetgerelateerd onderwerp. De prijzen worden dit jaar voor het eerst uitgereikt. Initiatiefnemers zijn Google, Brinkhof Advocaten, Greenhost en SIDN fonds. De prijs is georganiseerd door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Op 15 april 2015 vindt de prijsuitreiking plaats. Er waren prijzen te winnen in vier categorieën: Internet & Economie, Internet & Recht, Internet & Maatschappij- of Geesteswetenschappen en Internet & Technische wetenschappen. De winnaars ontvangen € 2.000,-.

Reacties

Moritz-Muller

Moritz Müller

Research engineer

+31 26 35 255 00

moritz.muller@sidn.nl

 • dinsdag 21 november 2017

  .nl-domeinnaam

  Liever een andere domein- of bedrijfsnaam dan andere extensie

  Thumb-key-board-domains

  Minder dan 20% overweegt andere extensie bij bezette domeinnaam

  Lees meer
 • dinsdag 26 februari 2019

  Over SIDN

  Future internets: werken aan een beter internet

  Thumb-abstract-technical-background

  Nederland moet weer voorop gaan lopen

  Lees meer
 • vrijdag 22 december 2017

  Kennis

  Volg het webinar over eIDAS!

  eIDAS+Webinar+Invitation-banner

  Meld je aan voor het gratis webinar van Connectis op 11 januari 2018 om 14.00 uur

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.