Let op: phishingmails uit naam van SIDN

Op dit moment melden onze klanten, zowel registrars als domeinnaamhouders, dat zij frauduleuze e-mailberichten ontvangen met als onderwerpregel ‘URGENT: Aanmaning voor uw telefoonnummer! of 'Aandacht: Aanmaning van uw openstaande factuur bij SIDN'. Ontvangers van de mail wordt gevraagd om direct een openstaande vordering te betalen voor het aanmaken van een telefoonnummer in de database van SIDN. Deze mail is niet afkomstig van SIDN en wij verzoeken u met klem hier niet op in te gaan.

Mail niet afkomstig van SIDN

Helaas hebben we te maken met een zogenaamde phishingmail. Deze mail is namelijk niet afkomstig van SIDN en we verzoeken u met klem niet in te gaan op het het vorderingsverzoek. Maakt u a.u.b. melding van deze phishingacties via Fraudehelpdesk.nl.

Voorbeeld van de phishingmail

Vordering van: SIDN/Telefoonprovider Nederland Dossiernummer: 2838495343 Geachte, Bij deze willen wij u op de hoogte stellen van een openstaande vordering welke wij namens onze opdrachtgever trachten te incasseren. Het betreft een vordering voor de eenmalige kosten voor het aanmaken van uw telefoonnummer in de database van SIDN, sinds 1 januari 2016 is dit in Nederland verplicht geworden voor alle nieuwe en bestaande telefoonnummer's, u dient éénmalig de administratiekosten voor uw telefoonnummers voldoen aan de SIDN. Helaas hebben we van u nog geen betaling ontvangen, SIDN heeft het dossier uit handen gegeven aan ons met het verzoek om de vordering te incasseren. Betreffende dossier: Administratiekosten telefoonnummers éénmalig: €50,00 Wettelijke rente: €0,00 Wettelijke incassokosten: €0,00 Totaal: €50,00 Betaal direct en voorkom dat er wettelijke rente en wettelijke incassokosten in rekening worden gebracht, dit kan oplopen tot maar liefst €450,-. Wanneer u niet betaald voor 01-02-2016 zullen we uw telefoonnummer op non-actief zetten, waardoor uw nummer niet meer actief zal zijn voor inkomende en uitgaande oproepen. Hoe betaal ik de openstaande vordering? - Ga naar www.becharge.nl - Koop een PaySafe Card met een waarde van €50,- - Reken de PaySafe Card af met iDeal - Vul het formulier in op onze website en voltooi de betaling Klik hier en ga naar onze website toe om te betalen, u dient het formulier in te vullen anders kunnen we uw betaling helaas niet verwerken! Hoogachtend, Dhr. Mr. P. de Haan Financieel & juridische dienstverlening

Reacties

 • vrijdag 1 december 2017

  Veilig internet

  Aantal phishingsites met Nederlandse topmerken ruim 40% toegenomen

  Thumb-phishing-light-box

  Onderzoek SIDN laat zien dat alle topmerken geconfronteerd worden met phishing

  Lees meer
 • maandag 1 oktober 2018

  Over SIDN

  Achterblijven implementatie IPv6 schaadt Nederlands innovatieklimaat

  Thumb-two-four-twelve

  Groei IPv6 noodzakelijk om investeringen en innovaties op gebied van IoT te behouden

  Lees meer
 • maandag 23 april 2018

  Over SIDN

  SIDN voor de collegezaal

  Thumb-college

  Cristian Hesselman doceert Security services for the Internet of Things

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.