Kom naar het Jaarcongres ECP!

Op donderdag 17 november 2016 vindt het Jaarcongres ECP plaats in de Fokker Terminal in Den Haag.

Jaarcongres ECP

ECP (Electronic Commerce Platform) heeft haar visie op de informatiesamenleving vastgelegd in het gespreksdocument ‘De volwassen informatiesamenleving: Het nieuwe normaal’. Daarin wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. Op het Jaarcongres ECP 2016 debatteren we verder over dit thema. Tijdens deze editie wordt er onder andere aandacht besteed aan thema's als privacy, cybersecurity, ehealth, digitale vaardigheden, internetstandaarden en passeren ethische en maatschappelijke vraagstukken in dit kader de revue. Net als voorgaande jaren ondersteunt SIDN dit congres.

Programma

Het programma van het Jaarcongres ECP bestaat uit een plenaire opening en afsluiting met daartussen 28 subsessies over uiteenlopende onderwerpen. Ook SIDN is die dag weer aanwezig met een sessie over de laatste trends in internetgebruik en sessies van het SIDN fonds en SIDN Labs.

Trends in internetgebruik: Volgen of zetten? 11:15 – 12:00 uur, zaal 8

Het internet blijft in ontwikkeling. Wat betekent dat voor jou? En voor de toekomst van het internet in Nederland? In deze sessie presenteert Michiel Henneke de eerste resultaten van het SIDN onderzoek naar trends in internetgebruik gepresenteerd. Vertrouwde onderwerpen komen aan bod: Hoeveel uren zijn mensen gemiddeld actief op hun pc, laptop, tablet of smartphone? Waar worden de verschillende devices voor gebruikt? Maar er zijn ook een aantal nieuwe vragen toegevoegd zoals hoeveel respondenten komen in aanraking komen met onveilige sites en hoe vaak virusscanners worden gebruikt.

Big data, Big deal! 12:15 – 13:00 uur, zaal 7

Wat als slimme apparaten ons discrimineren? Kunnen of moeten we apparaten überhaupt ethiek bijbrengen? En in hoeverre maken Nederlandse spin-doctors gebruik van online verzamelde data om potentiële kiezers gericht te benaderen? Maak kennis met het SIDN fonds en drie inspirerende projecten op het gebied van data en ethiek: Louche apparaten door Tijmen Schep, Ethiek voor Mens en Machine door Nell Watson en Politieke Profiling, ook in Nederland door Balasz Bodo

Internet: een kwestie van vertrouwen 15:00 – 15:45 uur in zaal 8

Naarmate internet steeds meer geïntegreerd raakt in alles wat je doet, moet je kunnen vertrouwen op de kwaliteit, veiligheid en privacy. SIDN labs voert samen met partners projecten en onderzoeken uit die de internetinfrastructuur veiliger en stabieler maken. Tijdens deze sessie presenteren we twee interessante projecten op het gebied van privacy en internetfraude: Ervaringen met privacybeheer van DNS-‘big data’- toepassingen door Jelte Jansen en Internetfraude bestrijden door samenwerking Fraudehelpdesk en SIDN door Elmer Lastdrager en Maarten Wullink.

NetAidKit, White Spots en Sense Math op het netwerkplein

Tijdens het jaarcongres is er uitgebreid de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Op het netwerkplein kun je o.a. e-health ervaren en de wondere wereld van Virtual Reality instappen. Namens SIDN en SIDN fonds verzorgen NetAidKit, White Spots en Sense Math daar 3 demo’s.

ECP-Jaarcongres-2016

Meld je aan voor het Jaarcongres ECP

Tot nu toe hebben zich al ruim 600 professionals uit overheid, bedrijfsleven, wetenschap en andere organisaties aangemeld voor het Jaarcongres ECP. Deelname aan het jaarcongres is gratis. Heb je je nog niet aangemeld, doe 't snel via aanmelden Jaarcongres ECP.We hopen je donderdag 17 november te ontmoeten!

Reacties

 • dinsdag 31 juli 2018

  DNSSEC

  Nog 4 weken tot de root KSK roll-over: check je DNSSEC trust anchors!

  Thumb-secure

  Check je DNSSEC trust anchors!

  Lees meer
 • dinsdag 16 april 2019

  DNSSEC

  Aantal met DANE beveiligde mail-domeinen groeit inmiddels exponentieel

  Thumb-close-up-of-screen-with-mailbox-with-1-new-message

  .nl-zone speelt voortrekkersrol

  Lees meer
 • vrijdag 22 juni 2018

  Kennis

  Aantal domeinnamen blijft wereldwijd groeien: meer dan 330 miljoen

  Thumb-domains

  Groei generieke TLD’s onder druk

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.