Jaarcongres ECP: In 't hart van de digitalisering

Op donderdag 19 november 2015 vindt het Jaarcongres ECP plaats in de Fokker Terminal in Den Haag.

ECP Jaarcongres

Het Jaarcongres ECP staat geheel in het teken van de laatste ontwikkelingen en innovaties in de informatiesamenleving. Onderwerpen als internetveiligheid, big data, 3D printing, eHealth, robotisering, eID, internetstandaarden, maar ook ethische en maatschappelijke vraagstukken in dit kader komen aan bod. Het jaarcongres ECP heeft dit jaar als thema: in het hart van de digitalisering! Net als voorgaande jaren ondersteunt SIDN dit congres.

Programma

Het programma van het Jaarcongres ECP bestaat uit een plenaire opening en afsluiting met daartussen 23 subsessies over uiteenlopende onderwerpen. Ook SIDN en SIDN fonds zijn die dag aanwezig.

Voor een sterker internet!

Tijdens deze sessie vertelt Valerie Frissen (directeur SIDN fonds en hoogleraar ICT & Social Change) over het SIDN fonds en maken bezoekers kennis met drie inspirerende projecten die door het fonds zijn gehonoreerd. Projectleiders van ‘Het Whitebox Systeem’ (privacy vriendelijke en veilige gegevensuitwisseling in de zorg) , ‘Pagefacts’ (meer inzicht in de betrouwbaarheid van online bronnen en informatie) en ‘Patroonherkenning DDoS en Botnets’ (onderzoek naar mogelijke patronen in DDoS aanvallen om de effectiviteit van NaWas te vergroten) lichten hun project toe en delen ervaringen en ideeën met de zaal.

Simplerinvoicing en Bendoobox op het netwerkplein

Tijdens het jaarcongres is er uitgebreid de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te netwerken. De uitgelezen plek hiervoor is het netwerkplein in het hart van de Fokkerterminal. Het netwerkplein staat vol met inspirerende demo’s en de nieuwste ICT-toepassingen op het gebied van o.a. veilig internetten, cybersecurity, privacy en programmeren. Wij verzorgen daar twee demo’s. Jaap Nienhuis geeft een demo Simplerinvoicing over de voordelen van het elektronisch facturen versturen en ontvangen. Martin Smelt van Reshift Digital verzorgt een demo over de Bendoobox.

Meld u aan voor het Jaarcongres ECP

Tot nu toe hebben zich al ruim 800 professionals uit overheid, bedrijfsleven, wetenschap en andere organisaties aangemeld voor het Jaarcongres ECP. Deelname aan het jaarcongres is gratis. Heeft u zich nog niet aangemeld, doe 't snel via aanmelden Jaarcongres ECP.

We hopen u donderdag 19 november te ontmoeten!

Reacties

 • dinsdag 24 april 2018

  Over SIDN

  SIDN gaat door met SIDN fonds

  Thumb-green-traffic-light

  Al 150 projecten gefinancierd die bijdragen aan een sterker internet

  Lees meer
 • maandag 8 oktober 2018

  Over SIDN

  Kom op 29 november naar SIDN Connect

  Thumb-SIDN-Connect-KNVB

  Bekijk het volledige programma

  Lees meer
 • woensdag 10 april 2019

  .nl-domeinnaam

  Heb je pas een domeinnaam voor je bedrijf geregistreerd?

  Thumb-concept-question-mark

  Doe mee met een korte enquête

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.