ISO27001-certificering met succes verlengd

In de afgelopen weken onderwierp DEKRA ons aan de jaarlijkse audit in het kader van onze ISO-certificering voor informatiebeveiliging (27001). En met een mooi resultaat: nul bevindingen! En dus een verlenging van de ISO27001-certificering.

Informatiebeveiliging klinkt overal in door

Bert ten Brinke, security officer bij SIDN: “Informatiebeveiliging klinkt overal in door. Het gaat veel verder dan alleen technische zaken, netwerken, toegang van gebruikers en bescherming tegen onbevoegden. Security draait in belangrijke mate om bewustwording van medewerkers in alle lagen van de organisatie en hoe dat wordt vertaald naar gedrag.”

Het belang van informatiebeveiliging blijft toenemen

“Informatiebeveiliging is een onderwerp waar elke SIDN’er dagelijks mee te maken heeft en het belang ervan en onze investeringen erin blijven toenemen. De jaarlijkse audit vergt daar bovenop een flinke tijdsinvestering van veel van onze mensen, maar we weten waar we het voor doen,” zegt Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN. “We vervullen een cruciale rol in het Nederlandse deel van het internet en met het dagelijks nieuws over hacks en informatielekken in het achterhoofd is het heel belangrijk dat we de informatiebeveiliging goed op orde houden. Met het ISO27001-certificaat laten we zien dat we alle voorzorgsmaatregelen hebben getroffen om informatie en systemen in ons bedrijf te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. SIDN behoort tot een beperkt aantal registry’s in de wereld dat al jaren gecertificeerd is volgens de nieuwste 27001-standaard. Daar zijn we best trots op”

Wat is ISO271001?

ISO27001 is een internationale norm, gepubliceerd door de Internationale Standaardisatie Organisatie (ISO), die beschrijft hoe informatiebeveiliging in een bedrijf kan worden beheerst. Het doel van de ISO27001-norm is om de vertrouwelijkheid, integriteit en de beschikbaarheid van de informatie in een bedrijf te beschermen. Hiervoor wordt een securityproces ingericht dat op basis van risicobeoordelingen en –mitigatie, monitoring en rapportage een continue verbetercyclus realiseert.

Reacties

Bert+ten+Brinke

Bert ten Brinke

Security Officer

+31 26 352 5512

csirt@sidn.nl

 • maandag 15 april 2019

  Veilig internet

  Vergroot je veiligheidsbewustzijn!

  iStock-876819100-laptop-inloggen-met-mobiel-thumbnail

  Check de tips om bewuster om te gaan met online veiligheid in je onderneming.

  Lees meer
 • dinsdag 19 september 2017

  Over SIDN

  Jaap Akkerhuis opgenomen in de Internet Hall of Fame

  Thumb-Jaap-Akkerhuis-IHoF

  4e Nederlander in erelijst van internetpioniers

  Lees meer
 • maandag 5 november 2018

  Over SIDN

  De toekomst van online authenticatie

  online-authenticatie-thumbnail1

  Download de whitepaper 'De toekomst van online authenticatie' van Connectis

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.