Een professioneel e-mailadres levert je zakelijk succes op

Professioneel adres wordt serieuzer genomen

Ondernemers kunnen niet zonder zakelijk e-mailadres. Bevat dat e-mailadres ook nog je eigen domeinnaam in plaats van bijvoorbeeld een Gmail- of Hotmail-adres, dan vergroot je je kans op succes. Ook sollicitanten die een eigen e-mailadres gebruiken, maken een betere indruk en verhogen hun kans aangenomen te worden. Dat blijkt uit ons onderzoek naar e-mailgebruik onder ondernemers en zelfstandig professionals.

Mini-enquête onder ondernemers

Eind mei onderzochten we het e-mailgebruik van ondernemers aan de hand van een mini-enquête. Deze verspreidden we onder andere onder de leden van het SIDN Panel. In totaal vulden 141 ondernemers en professionals de vragenlijst in.

Er wordt veel waarde gehecht aan een eigen zakelijk mailadres

Opvallend was hoeveel waarde mensen hechten aan zakelijke mail. Maar liefst 88% benadrukte dat dit belangrijk of zeer belangrijk voor ze is. Hierbij meldde het merendeel (67%) dat hun zakelijke mailadres op een eigen .nl-domeinnaam eindigde. Het hebben van een professionele, Nederlandse uitstraling was hiervoor het belangrijkste argument.

Gmail of Hotmail niet populair als zakelijk adres

Een gering percentage (5%) liet weten een Gmail- of Hotmail-adres voor hun bedrijf te gebruiken. Slechts een enkeling koos voor het adres dat zijn internetprovider uitgeeft (bijvoorbeeld @ziggo.nl). Voor deze kleine groep is gemak de meest genoemde beweegreden. Vaak hebben ze dit adres al of lijkt het ze complex om een e-mailadres aan te maken met behulp van hun eigen domeinnaam.

Professioneel adres wordt serieuzer genomen

Dat is jammer, want ons onderzoek wijst ook uit dat je met een professioneel .nl-mailadres beter overkomt en serieuzer wordt genomen. Zeker als het om sollicitaties en offertes gaat. Zo maakte bij 75% de offerte van offerte@aannemersbedrijf.nl de beste indruk. Slechts 3% kreeg een goed gevoel bij diezelfde offerte vanaf aannemersbedrijf@gmail.com. Ook de sollicitatie die vanaf een eigen .nl-domein werd verzonden, kwam als beste uit de bus. Bij de helft kwam dit beter over dan een Gmail-adres (9%). Een derde had geen voorkeur.

Grafiek offerte aannemersbedrijf

Q: Stel, je ontvangt een aantal offertes naar aanleiding van een verbouwingsklus die voor je onderneming moet worden uitgevoerd. Welke aanbieder maakt op jou de beste indruk? (n=98)

Heel gemakkelijk

Tot slot was het opvallend dat e-mailadressen aanmaken met daarin je domeinnaam als eenvoudig werd ervaren. 65% van de ondervraagden die deze stap namen, ervoeren dit proces als makkelijk of zelfs zeer makkelijk. Slechts een kleine 4% gaf aan het lastig te vinden. Een eigen domein voor jouw zakelijke e-mailadressen gebruiken, hoeft dus zeker niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. De resultaten laten zien dat dit zich dubbel en dwars uitbetaalt in de vorm van een professionele uitstraling en een betere indruk.

 • dinsdag 23 april 2019

  Veilig internet

  India en China implementeren IPv6 op grote schaal

  De wet van de remmende voorsprong

  Lees meer
 • dinsdag 25 juni 2019

  SIDN Labs

  Algoritme 13 voor DNSSEC-ondertekening wint terrein

  Thumb-new-stats-website

  .nl-grafiek van de maand; de grafieken van stats.sidnlabs.nl uitgelicht

  Lees meer
 • maandag 25 maart 2019

  Kennis

  De internetgebruiker van de toekomst

  Thumb-happy-man-with-smartphone

  4 trends en voorspellingen

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.