Digitaal Hulpplein gelanceerd

Vandaag heeft Minister Plasterk in Madurodam het Digitaal Hulpplein gelanceerd. Burgers die onvoldoende digitaal vaardig zijn kunnen vanaf vandaag terecht op het Digitaal Hulpplein – via www.digitaalhulpplein.nl maar ook telefonisch via 0800 - 023 4444.

digitaal_hulpplein_banner

Digitaalhulpplein.nl helpt mensen met beperkte digitale vaardigheden verder

Het Digitaal Hulpplein – www.digitaalhulpplein.nl – biedt een ingang voor mensen die nog over onvoldoende digitale vaardigen beschikken om mee te kunnen in de digitaliserende samenleving. Het helpt hen bijvoorbeeld zelfstandig gebruik te maken van elektronische dienstverlening van gemeenten, UWV en Belastingdienst, maar ook om meer kans te maken op de arbeidsmarkt en te kunnen genieten van de sociale kanten van internet.

Online platform dat burgers doorverwijst naar oefenlocaties

Het Digitaal Hulpplein maakt locaties in de buurt waar geoefend wordt vindbaar, verwijst door naar online programma’s en rust locaties uit met een toolkit met o.a. hulp- en promotiemateriaal. Het Digitaal Hulpplein brengt bestaand aanbod om digitale vaardigheden te verbeteren samen, zodat iedereen hier eenvoudig toegang toe heeft.

Mede mogelijk gemaakt door SIDN

Het Digitaal Hulpplein is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het is een initiatief van ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, Digivaardig & Digiveilig, Computerwijk, Digisterker, de Digitale Steden Agenda, het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, SeniorWeb, Stichting Lezen & Schrijven en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Het initiatief wordt daarnaast ondersteund door diverse partijen, waaronder SIDN.

Reacties

 • dinsdag 27 februari 2018

  Over SIDN

  Domain pulse 2018: kritisch over vooruitgang

  Thumb-Domain-pulse-2018

  De tekortkomingen van het digitale tijdperk

  Lees meer
 • dinsdag 18 december 2018

  Veilig internet

  Verandering Notice-and-Takedown-code tegen kinderporno

  Thumb-Little-Girl-Suffering-Bullying

  Eindelijk meer aandacht voor online kindermisbruik

  Lees meer
 • woensdag 28 maart 2018

  .nl-domeinnaam

  SIDN analyseert belsimpel.nl

  SIDN-analyseert-Belsimpel-thumbail

  Van een startkapitaal van € 2.000,- naar een omzet van € 200 miljoen

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.