And the award goes to…

Op 3 oktober namen Barbara Povše van Register.si en Bert ten Brinke van SIDN een CENTR Award in ontvangst in Brussel voor het project ‘Security for Register.si’. Register.si en SIDN wonnen de prijs in de categorie ‘Safe and Sound DNS’. Volgens de jury is het project bij uitstek een voorbeeld van kennisdeling binnen de CENTR-gemeenschap en hoe dit kan bijdragen aan de professionalisering van de informatiebeveiliging van een landendomein.

De afgelopen 1,5 jaar reisde Bert heen en weer tussen Nederland en Slovenië om de informatiebeveiliging van Register.si op een hoger niveau te tillen en klaar te maken voor ISO27001. Barbara koos voor SIDN omdat wij al sinds 2011 ISO-gecertificeerd zijn. Bert heeft veel ervaring met de stappen die nodig zijn om de informatiebeveiliging op een professionele manier in te richten.

Thumb-CENTR-Award

Een professioneel informatiebeveiligingssysteem voor Register.si

Na 1,5 jaar heeft Register.si nu een professioneel informatiebeveiligingssysteem met processen zoals risicomanagement en incidentmanagement. De medewerkers van Register.si zijn getraind om dit systeem zelf te beheren en verbeteren. Bovendien is Register.si na afronding van het project bijna klaar voor een ISO27001-certificering.

CENTR

De awards worden uitgereikt door CENTR, de vereniging van registry’s van met name Europese landendomeinen (ccTLD's). Ze worden dit jaar voor de 3e keer uitgereikt. Doel van deze awards is om de registry’s te stimuleren om een hoge kwaliteit na te streven en de beste toepassingen te ontwikkelen. Behalve dat CENTR een discussieplatform biedt voor de registry’s, vormt het ook een communicatiekanaal richting partijen die bij de ontwikkeling van internet betrokken zijn, waaronder ICANN.

Reacties

Bert+ten+Brinke

Bert ten Brinke

Security Officer

+31 26 352 5512

csirt@sidn.nl

 • maandag 15 april 2019

  .nl-domeinnaam

  Nieuwe incentive ‘actief gebruik’ opgenomen in dashboard

  Thumb-button-act-now-on-keyboard

  2 nieuwe rapportages beschikbaar

  Lees meer
 • vrijdag 27 oktober 2017

  Kennis

  Online shopping is booming

  Thumb-screen-online-shopping

  Aantal online transacties en advertentie-uitgaven stijgen

  Lees meer
 • dinsdag 9 januari 2018

  SIDN Labs

  Hoe we IPv6 meten voor de Registrar Scorecard

  Thumb-IPv6

  Zo gaan we te werk

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.