.amsterdam opent haar deuren

Vrijdag 27 maart start de pioniersfase voor .amsterdam. Maximaal 100 pioniers mogen dan als eerste hun .amsterdam-domeinnaam registreren. Deze pioniers hebben een band met Amsterdam en willen dat laten zien met een .amsterdam-domeinnaam. Ze mogen hun domeinnaam meteen gebruiken.

Eerste drie pioniers zijn bekend

De eerste drie pioniers zijn al bekend. Zo gaat de gemeente Amsterdam de domeinnaam gemeente.amsterdam in gebruik nemen, TEDx Amsterdam laat tedx.amsterdam registreren en het bedrijf ID&T, bekend van de Sensation feesten, wordt pionier via dance.amsterdam.

Punt Amsterdam

.amsterdam volgt het voorbeeld van .london, .newyork en .berlin

De introductie van .amsterdam is onderdeel van een wereldwijde trend. Steden als Londen, New York en Berlijn hebben al met zeer veel succes hun ‘digitale grondgebied’ opengesteld om meer ruimte te geven aan economische groei op digitaal vlak. Gelet op de ervaringen in andere steden is het de verwachting dat de aantrekkingskracht van Amsterdam op de creatieve industrie, startups en e-commerce ook tot een intensief gebruik van de .amsterdam-extensie zal leiden.

Merken, overheden, bedrijven en particulieren met een binding met amsterdam krijgen voorrang

De introductie van .amsterdam vindt gefaseerd plaats. Merken, overheden, bedrijven en particulieren met een binding met Amsterdam krijgen voorrang bij het registreren van een eigen .amsterdam-domeinnaam. Vanaf 1 september is de introductieperiode afgelopen en kan iedereen een .amsterdam-domeinnaam aanvragen volgens het principe ‘wie het eerst komt die het eerst maalt’.

Welke organisaties zitten er achter .amsterdam?

dotAmsterdam b.v. organiseert namens de gemeente Amsterdam de uitgifte van .amsterdam-domeinnamen. Bedrijven en particulieren kunnen hun .amsterdam-domeinnaam laten registreren via registrars die zich hebben aangemeld om het .amsterdam toplevel te registreren. Op www.nic.amsterdam vindt u welke registars dat zijn. SIDN is de registry-serviceprovider voor .amsterdam. Dit betekent dat SIDN verantwoordelijk is voor de registratiesystemen en het beheer van .amsterdam-domeinnamen en voor het DNS waardoor .amsterdam-domeinnamen wereldwijd bereikbaar zijn.

Meer weten over .amsterdam?

Wie ook een van de 100 pioniers wil worden, kan zich aanmelden op nic.amsterdam. Voor meer informatie kunt u terecht bij Paul Molenaar, directeur van dotAmsterdam via e-mailadres pmolenaar@nic.amsterdam of telefoonnummer 020-2611911.

Reacties

 • dinsdag 28 november 2017

  .nl-domeinnaam

  Verbeterde SIDN-website helpt meer mensen aan een .nl-domeinnaam

  Thumb-growth-chart-people

  Per maand 5.000 leads naar registrars

  Lees meer
 • donderdag 23 november 2017

  .nl-domeinnaam

  Whois Clearinghouse is dé oplossing voor botsing tussen GDPR en Whois

  Thumb-people-data-protection

  ICANN erkent dat de Whois moet veranderen

  Lees meer
 • maandag 15 april 2019

  Veilig internet

  Vergroot je veiligheidsbewustzijn!

  iStock-876819100-laptop-inloggen-met-mobiel-thumbnail

  Check de tips om bewuster om te gaan met online veiligheid in je onderneming.

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.