9 februari: Safer Internet Day

Op dinsdag 9 februari vindt de Safer Internet Day plaats. Dit is een jaarlijks terugkerende dag (iedere tweede dinsdag van februari) waarop meer dan 100 landen in de wereld aandacht vragen voor veilig en verantwoord internetgebruik door jongeren.

Symposium Jongeren, Seks & Internet

Tijdens de Safer Internet Day 2016 staat het thema ‘Play your part for a better internet' centraal. ECP organiseert rondom dit thema op 9 februari het symposium ‘Jongeren, Seks & Internet’. Het symposium gaat over o.a. de invloed van online dating op het zelfbeeld van jongeren, sexting en online seks en hoe je daar als hulpverlener en coach iets mee kan in de ondersteuning van jongeren (en ouders) bij de internetopvoeding.

DigiDuck

Wij dragen Safer Internet Day een warm hart toe. Voordat je kinderen alleen de weg opstuurt, leer je ze de verkeersregels. Voor de digitale wereld zou hetzelfde moeten gelden. Als kinderen weten hoe ze zich daar verantwoord moeten gedragen, kun je ze zonder zorgen loslaten. Samen met een aantal partijen hebben we daarom vorig jaar een Digiduck laten maken, die ingaat op verstandig gebruik van social media door jongeren. Met de DigiDuck brengen we op een speelse manier de informatie bij de jongeren en dragen wij bij aan een veiliger internetgebruik voor jongeren in Nederland

saferinternetday2016-thumbnail

Safer Internet Day

De Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie en Insafe verzorgt de coördinatie van deze dag. Insafe is het Europese netwerk van Safer Internet Centers. Er zijn 30 Safer Internet Centers, één in ieder van de 27 lidstaten aangevuld met IJsland, Noorwegen en Rusland. Deze Safer Internet Centers bestaan uit een Awareness Center, Helpline en Hotline. In Nederland vormen Veiliginternetten.nl (ondergebracht bij ECP) en het Meldpunt Kinderporno op Internet het Safer Internet Center. Zij vragen in Nederland aandacht voor deze dag.

Reacties

 • woensdag 31 oktober 2018

  SIDN Labs

  Het internet heeft standaarden nodig. Hoe draagt SIDN Labs eraan bij?

  Thumb-smart-city

  Internet Engineering Taskforce (IETF) en SIDN Labs

  Lees meer
 • dinsdag 30 januari 2018

  .nl-domeinnaam

  Flinke stijging in IPv6 bereikbare domeinnamen

  Thumb-growing-chart

  Incentiveregeling voor registrars werpt z’n vruchten af

  Lees meer
 • dinsdag 12 december 2017

  Kennis

  Win het boek www.wat? Met 70 vragen van kinderen over ’t internet!

  Boek-www-wat-banner

  Alles wat je altijd al wilde weten over het internet

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.