SIDN Academy over IPv6

Na het succes van de eerste SIDN Academy over e-mailstandaarden, organiseren we nu de tweede editie met als onderwerp IPv6-implementatie voor registrars/hosters. Tijdens deze gratis academy kunnen registrars hun kennis over IPv6 uitbreiden. We zijn er trots op dat we in samenwerking met de Vereniging van Registrars tot dit mooie initiatief zijn gekomen.

Let op: Helaas is aanmelden voor de SIDN Academy over IPv6 niet meer mogelijk. De trainingsdagen hebben al plaatsgevonden.

De tweede SIDN Academy gaat over IPv6

Het IPv6-protocol is de beoogde opvolger van IPv4, het huidige adresseringschema op internet. De aanleiding voor een nieuw schema was simpel: vanwege de omvang van het internet zijn er eenvoudigweg niet genoeg IPv4-adressen om elk apparaat op het internet uniek te identificeren. Om het probleem te omzeilen zijn succesvolle, maar gebrekkige technische lapmiddelen bedacht, zoals NAT, waarbij meerdere apparaten eenzelfde IPv4-adres delen. Maar zelfs met in elk huis een NAT-device, komen we uiteindelijk IPv4-adressen tekort. De adoptie van IPv6 groeit in Nederland geleidelijk. In vergelijking met andere landen lopen we achter. Daarom vinden wij het tijd voor een boost! En daar helpen we jullie graag bij!

Hands on training

Naast een financiële prikkel, via de Registrar Scorecard, dragen we ook graag bij aan kennisdeling rondom de adoptie van IPv6 bij registrars/hosters. Het invoeren van een AAAA-record is voor een steeds grotere groep mensen geen rocket science meer, maar een brede adoptie van IPv6 kent meer uitdagingen en vraagt meer kennis. Daarom bieden we je een praktische workshop aan, verzorgd door twee experts met erg veel ervaring in de adoptie van IPv6 bij hun hostingbedrijven. Je krijgt een verdieping van het protocol maar gaat ook echt die dag aan de slag met IPv6, hands on dus! Op het programma staat o.a.:

 • Theoretisch kader over IPv6 (historie, opbouw adressen, router advertising, etc.);

 • Dual-stack en implementatie ervan;

 • DNS en reverse DNS bij IPv6;

 • Adoptie van IPv6;

 • Platforms en software in relatie tot IPv6;

 • Best practices;

 • Implementatie in de praktijk (activeren DNS, e-mail, control panel en firewallbeheer)

De SIDN Academy is een geheel verzorgde trainingsdag, inclusief lunch en borrel na afloop.

Trainers

Wido den Hollander en Pim Effting verzorgen de 3 workshops. Beiden hebben veel praktijkervaring en expertise op het gebied van IPv6.

Over Wido

Wido den Hollander is sinds 2003 actief in de webhosting. Hij is mede-oprichter van PCextreme en actief in de rol van CTO. Wido is OpenSource-, Ceph- en IPv6-liefhebber in hart en nieren en houdt zich hier dagelijks mee bezig. In 2008 bracht hij de eerste productiesystemen online met IPv6 en sinds enkele jaren voert hij een beleid van IPv6-only en enkel IPv4 waar nodig.

Over Pim

Pim Effting is al 18 jaar actief in webhostingbranche. In het dagelijks leven is hij directeur bij RealHosting en DeHeeg. Ook vervult hij een rol als penningmeester bij Vereniging van Registrars. Hij is breed geïnteresseerd in techniek, met name Linux, OpenSource en netwerkinfrastructuur.

Voor wie is deze workshop interessant?

Systeembeheerders, support engineers, technische consultants, network engineers, software developers en iedereen die zich bezighoudt met internettechniek.

Datum & locatie

We organiseren deze academy op de volgende dagen bij de Landgoederij in Bunnik: • Woensdag 16 oktober • Dinsdag 22 oktober • Woensdag 30 oktober

We vragen je bij je aanmelding flexibel te zijn met het opgeven van je beschikbaarheid. Op die manier kunnen wij de sessies zo efficiënt mogelijk indelen en zoveel mogelijk mensen laten deelnemen.

Wat heb je nodig?

Neem je eigen laptop en oplader mee.

Wat kost dat?

We bieden je de SIDN Academy samen met de VvR gratis aan aan registrars. Er zijn per registrar 2 plekken beschikbaar. Als je je hebt aangemeld, houden we rekening met je komst. Bij last minute no-show brengen we €50,- in rekening. We vragen daarvoor je begrip.

Meld je aan! >

De aanmelding is helaas gesloten. De 3 sessies zitten vol! Stuur een mail naar sebastiaan.assink@sidn.nl voor een plekje op de reservelijst.

Aanmelden en afmelden

Heb je je aangemeld, dan houden we rekening met je komst. Tot een week van tevoren kun je je kosteloos afmelden door een mail te sturen naar relatiebeheer@sidn.nl.

Reacties

 • woensdag 11 december 2019

  Veilig internet

  Trends in security & domeinnamen

  Thumb-white-chat-bubble-with-cut-out-hashtag-sign

  Exotische domeinnamen nieuw werkgebied voor phishers

  Lees meer
 • vrijdag 12 april 2019

  Over SIDN

  Zet IPv6 niet uit!

  Thumb-close-up-switch-on-off

  Symptoombestrijding die later grotere ellende oplevert

  Lees meer
 • donderdag 25 juli 2019

  Over SIDN

  “We willen een discussie aanzwengelen”

  Thumb-Cristian-Hesselman-SIDN-office

  De SSAC schreef een bijzonder rapport over de relatie tussen DNS en IoT

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.