SIDN Academy over IPv6

Na het succes van de eerste SIDN Academy over e-mailstandaarden, organiseren we nu de tweede editie met als onderwerp IPv6-implementatie voor registrars/hosters. Tijdens deze gratis academy kunnen registrars hun kennis over IPv6 uitbreiden. We zijn er trots op dat we in samenwerking met de Vereniging van Registrars tot dit mooie initiatief zijn gekomen.

De tweede SIDN Academy gaat over IPv6

Het IPv6-protocol is de beoogde opvolger van IPv4, het huidige adresseringschema op internet. De aanleiding voor een nieuw schema was simpel: vanwege de omvang van het internet zijn er eenvoudigweg niet genoeg IPv4-adressen om elk apparaat op het internet uniek te identificeren. Om het probleem te omzeilen zijn succesvolle, maar gebrekkige technische lapmiddelen bedacht, zoals NAT, waarbij meerdere apparaten eenzelfde IPv4-adres delen. Maar zelfs met in elk huis een NAT-device, komen we uiteindelijk IPv4-adressen tekort. De adoptie van IPv6 groeit in Nederland geleidelijk. In vergelijking met andere landen lopen we achter. Daarom vinden wij het tijd voor een boost! En daar helpen we jullie graag bij!

Hands on training

Naast een financiële prikkel, via de Registrar Scorecard, dragen we ook graag bij aan kennisdeling rondom de adoptie van IPv6 bij registrars/hosters. Het invoeren van een AAAA-record is voor een steeds grotere groep mensen geen rocket science meer, maar een brede adoptie van IPv6 kent meer uitdagingen en vraagt meer kennis. Daarom bieden we je een praktische workshop aan, verzorgd door twee experts met erg veel ervaring in de adoptie van IPv6 bij hun hostingbedrijven. Je krijgt een verdieping van het protocol maar gaat ook echt die dag aan de slag met IPv6, hands on dus! Op het programma staat o.a.:

 • Theoretisch kader over IPv6 (historie, opbouw adressen, router advertising, etc.);

 • Dual-stack en implementatie ervan;

 • DNS en reverse DNS bij IPv6;

 • Adoptie van IPv6;

 • Platforms en software in relatie tot IPv6;

 • Best practices;

 • Implementatie in de praktijk (activeren DNS, e-mail, control panel en firewallbeheer)

De SIDN Academy is een geheel verzorgde trainingsdag, inclusief lunch en borrel na afloop.

Voor wie is deze workshop interessant?

Systeembeheerders, support engineers, technische consultants, network engineers, software developers en iedereen die zich bezighoudt met internettechniek.

Datum & locatie

We organiseren deze academy op de volgende dagen bij de Landgoederij in Bunnik: • Woensdag 16 oktober • Dinsdag 22 oktober • Woensdag 30 oktober

We vragen je bij je aanmelding flexibel te zijn met het opgeven van je beschikbaarheid. Op die manier kunnen wij de sessies zo efficiënt mogelijk indelen en zoveel mogelijk mensen laten deelnemen.

Wat heb je nodig?

Neem je eigen laptop en oplader mee.

Wat kost dat?

We bieden je de SIDN Academy samen met de VvR gratis aan aan registrars. Er zijn per registrar 2 plekken beschikbaar. Als je je hebt aangemeld, houden we rekening met je komst. Bij last minute no-show brengen we €50,- in rekening. We vragen daarvoor je begrip.

Meld je aan! >

Wil jij aan de slag met IPv6? Meld je dan aan! Het wordt een leerzame, maar ook zeker een gezellige dag!

Aanmelden en afmelden

Heb je je aangemeld, dan houden we rekening met je komst. Tot een week van tevoren kun je je kosteloos afmelden door een mail te sturen naar relatiebeheer@sidn.nl.

Reacties

Sebastiaan-Assink

Sebastiaan Assink

Key accountmanager

+31 6 11 60 56 13

relatiebeheer@sidn.nl

Heb je vragen over de SIDN Academy? Mail of bel even.

 • maandag 26 maart 2018

  Veilig internet

  Veilig verbinden moet voor iedereen toegankelijk worden

  Thumb-free-wifi

  Let’s Connect! biedt een open source VPN-oplossing

  Lees meer
 • maandag 5 november 2018

  Over SIDN

  De toekomst van online authenticatie

  online-authenticatie-thumbnail1

  Download de whitepaper 'De toekomst van online authenticatie' van Connectis

  Lees meer
 • dinsdag 28 november 2017

  Veilig internet

  Van blockchain tot Europees inloggen

  Thumb-fingerprint

  Ontwikkelingen in online identity

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.