Registrar zoeken

Wil je een domeinnaam registreren? Dan heb je een registrar (hostingprovider) nodig.

Zoek je een registrar?

Gebruik de zoekbalk bovenaan deze pagina: 'check hier je .nl-domeinnaam' om een domeinnaam op te zoeken. Je ziet dan gelijk een willekeurige selectie van 8 registrars. Zit de registrar van je keuze er niet bij? Maak dan een keuze uit de registrarslijst die we beperken tot alleen aanbieders waar je als individu een domeinnaam kunt registreren. Heb je speciale (beveiligings)wensen zoals DNSSEC of IPv6? Filter de lijst dan op aanbieders van deze diensten. Na je keuze kom je direct op een speciale pagina van de aanbieder waar je de domeinnaam eenvoudig aanvraagt.

Wat is een registrar?

Een bedrijf dat domeinnaamdiensten aanbiedt en rechtstreeks toegang heeft tot ons registratiesysteem. Voorbeelden van registrars zijn internetservice-, hosting- of accessproviders, maar ook webdesign-, merken- en reclamebureaus.

Wat doet een registrar voor je?

Een registrar regelt de registratie van je .nl-domeinnaam bij ons. Je registrar is je eerste aanspreekpunt. Bijvoorbeeld als je iets wilt veranderen. Vaak bieden registrars ook extra diensten aan, zoals mail of hosting.

Tips:

  • Bekijk welke diensten een registrar biedt en wat de voorwaarden zijn.

  • Bekijk waar je op moet letten bij het registreren van je domeinnaam.

  • Je kunt niet bij alle registrars terecht om je domeinnaam te registreren. Sommige grote bedrijven vinden het handig om zelf registrar te zijn.

Uitgebreide overzicht

Er zijn zo'n 1350 .nl-registrars. Niet allemaal registreren ze domeinnamen voor particulieren. Het zijn ook organisaties die bijvoorbeeld alleen voor hun eigen bedrijf domeinnaamregistraties verzorgen of voor andere grote organisaties de registratie regelen. Wil je toch weten wie die registrars zijn? Bekijk dan het uitgebreide registraroverzicht.

Veelgestelde vragen

Wij werken met een uitgebreid en divers verkoopkanaal. Iedere registrar bepaalt zijn eigen dienstenpakket en algemene voorwaarden en hanteert zijn eigen werkwijze en serviceniveau. SIDN neemt hierin een neutrale positie en beveelt daarom niet een bepaalde registrar aan. Bij de keuze van een registrar spelen veel factoren een rol, zoals het aanvullende dienstenpakket, prijs, serviceniveau of algemene voorwaarden, waardoor het geven van individueel advies niet mogelijk is.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.