Relatiemanager

Zorg voor optimale klanttevredenheid bij onze registrars en help mkb'ers in Nederland zich te wapenen tegen cyberrisico’s en -aanvallen.

Chris_285x285
 • Fulltime: 40 uur per week
 • Ervaring: Minimaal 5 jaar relevante werkervaring met account/partnermanagement in een commerciële B2B-omgeving
 • Opleidingsniveau: hbo werk- en denkniveau
 • Salaris: € 3.500 - € 5.500
Zo leg je je baan uit tijdens een feestje

Door mij blijven onze klanten tevreden over de dienstverlening van SIDN en zijn mkb'ers in Nederland gewapend tegen cyberaanvallen en -risico’s!

Wat je gaat doen

Als relatiemanager bij SIDN heb je een veelzijdige rol! Op de eerste plaats ben je verantwoordelijk voor het relatiemanagement met onze resellers voor .nl. De bijna 6 miljoen geregistreerde .nl-domeinen bieden wij aan via resellers, in onze branche registrars genoemd. Jij bent het aanspreekpunt voor onze belangrijkste registrars en kent onze .nl-diensten goed. Wanneer er relevante ontwikkelingen zijn bij onze klanten, heb jij ze direct in het vizier en speel je daar waar mogelijk op in. Je hebt een informerende én adviserende rol richting onze registrars, zodat wij onze diensten kunnen optimaliseren en daarmee onze klanten tevreden houden! Daarnaast zorg jij voor een succesvolle lancering van onze nieuwe cybersecuritydienst CyberSterk. Dat is een relevante uitdaging, want we lezen het vaak terug in het nieuws: mkb'ers in Nederland zijn slecht voorbereid op cyberaanvallen. Onze dienst CyberSterk is een laagdrempelige totaaloplossing op het gebied van cybersecurity voor het mkb. Jij zorgt er samen met onze partners voor dat deze dienst binnen handbereik ligt voor ondernemers in Nederland. De combinatie van deze rollen vraagt een hoge mate van professionaliteit en klantgerichtheid. Dat zien wij terug in het:

 • uitbouwen van relaties met bestaande .nl-partners door intensief contact

 • stakeholdermanagement met onze registrars en andere .nl-stakeholders

 • aan boord krijgen van voldoende partners voor CyberSterk en het optimaal inrichten van dit proces

 • verzorgen van sales support voor onze partners

 • tevreden houden van de partners die onze diensten op een succesvolle manier in de markt aanbieden

Wat wij vragen

Werken bij SIDN is je inzetten voor een betrouwbare en innovatieve werkgever. Dat merk jij in jouw rol aan de zelfstandigheid, verantwoordelijkheden en uitdagingen die je van ons krijgt. Als relatiemanager beschik je over de kwaliteit om snel inzichten op te halen bij onze bestaande relaties en nieuwe partners. Je krijgt er energie van om deze inzichten om te zetten in een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling en verbetering van onze diensten. Je hebt een signalerende rol waarin je geluiden uit de markt opvangt en omzet in advies en bijsturing. Daarnaast heb je de grote uitdaging om toekomstige partners ervan te overtuigen dat SIDN dé logische partij is voor onze nieuwe cybersecuritydienst. Daarom beschik jij over een onuitputtelijke bron van doorzettingsvermogen, waarmee jij onze toekomstige partners weet te activeren om deel te nemen! Ook vragen wij van jou:

 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring met account/partnermanagement in een commerciële B2B-omgeving

 • ervaring in IT/online dienstverlening

 • hbo werk- en denkniveau

 • kennis van en ervaring met de hostingbranche en de markt voor domeinnamen

 • zelfstandigheid en flexibiliteit om je eigen takenpakket te organiseren

 • de skills om ambitieuze doelstellingen succesvol om te zetten in uitdagingen en successen!

Wat je van ons wilt weten

SIDN, voluit Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, beheert als onafhankelijke organisatie het .nl-domein. Vanaf 2017 hebben we onze krachten gebundeld met Connectis om ook de markt van digitale identiteiten te versterken. Connectis levert software en eHerkenningsmiddelen, zodat publieke en private diensten veilig kunnen inloggen. Bij de registratie van domeinnamen en veilig inloggen komt meer kijken dan je misschien in eerste instantie verwacht. Daarom zijn we met ruim 150 collega’s druk in de weer om het internet in Nederland veilig en betrouwbaar te maken. Dat doen we vanuit Arnhem en Rotterdam.

De missie en visie van SIDN en Connectis helpen je wellicht om een goed beeld van ons als werkgever te krijgen. En om je alvast gerust te stellen: bij ons loopt men liever in een spijkerbroek dan in een pantalon, dus wees jezelf. Ook leuk om te weten: binnen ons bedrijf organiseren we van alles en nog wat, het hele jaar door. Familiedagen, kerstdiners, sportdagen, barbecues en zelfs complete weekenden weg.

Lees meer over SIDN

Wat kun je verwachten

Als relatiemanager bij SIDN vorm je een belangrijke schakel tussen de interne organisatie en de markt waarin wij ons begeven. Daarbij werk je nauw samen met je collega’s van marketing en communicatie. Je zorgt er samen met hen voor dat alle uitingen en activiteiten goed uitgelijnd zijn met wat er bij de registrars speelt. Jij bent hét aanspreekpunt voor deze belangrijke groep stakeholders en daarmee een belangrijk gezicht van .nl! Onze klanttevredenheid is hierin je belangrijkste KPI. Daarom ga jij je flink verdiepen in de domeinnamenmarkt en zet je deze kennis, gecombineerd met de juiste vaardigheden, in om een volwaardig gesprekspartner te zijn.

Het team dat werkt aan deze nieuwe cybersecuritydienst zijn zeer bevlogen collega’s, die gedreven zijn om van CyberSterk een succes te maken! Dat team bestaat uit 5 personen: een marketeer, propositie ontwikkelaar, operationeel businessanalist, een proceseigenaar en jij. Je vormt met hen een hardwerkend team, maar zal zelf ook veel onderweg zijn om partners te bezoeken.

Je krijgt veel ruimte en flexibiliteit van ons om je werk succesvol uit te voeren. Jouw uitvalsbasis is ons moderne en kleurrijke pand in Arnhem en een hippe werkplek bij de Strategiefabriek in Utrecht. Met de auto is zowel ons kantoor in Arnhem als de werkplek in Utrecht vanaf de A12 makkelijk te bereiken. En kom je met het openbaar vervoer? Dan zijn beide locaties maar 15 minuten fietsen vanaf het station.

Onze arbeidsvoorwaarden

Bij SIDN bieden wij jou een mooie set arbeidsvoorwaarden aan. En dan bedoelen we niet alleen dat je onbeperkt de lekkerste koffie kan drinken. Of vers fruit krijgt. Nee, de arbeidsvoorwaarden voor de vacature relatiemanager blijven je waarschijnlijk nog tijden bij. Wedden? Je wordt toch vrolijk van:

 • een bruto maandsalaris tot €5.500,-

 • een lease-auto of mobiliteitsbudget

 • 8% vakantiegeld en 4% eindejaarsuitkering

 • een extra financiële bonus van maximaal 6%, afhankelijk van het bedrijfsresultaat

 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen op fulltime basis

 • een mooie pensioenregeling bij het ABP; SIDN betaalt 80% van je premie

 • ruimte voor opleiding en trainingen. Helemaal afgestemd op jouw wensen

 • €35,00 per maand netto voor je internetabonnement thuis en €25,00 bruto als bijdrage voor je aanvullende zorgverzekering

Deze voorwaarden horen bij een 40-urige werkweek.

VOG en een referentiecheck maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Hebben we een match?

Haal het beste uit jezelf met een baan die bij je past! Solliciteer naar de functie relatiemanager via onderstaand sollicitatieformulier. Doe het wel voor 15 december 2019, anders ben je te laat. Zo simpel is het.

Direct solliciteren

Dit formulier heeft javascript nodig om verstuurd te kunnen worden. Zet je javascript aan om verder te kunnen.

Het formulier wordt verstuurd. Even geduld.
Oeps! Helaas gaat er iets mis met de verwerking van je sollicitatie. Probeer het opnieuw of neem contact op met Bart de Boer, onze corporate recruiter, via recruitment@sidn.nl.
Bedankt voor je interesse in SIDN! Wij hebben je sollicitatie goed ontvangen. Binnen 2 weken verwachten wij je duidelijkheid te geven over het verdere verloop van de procedure. Heb je vragen? Stel ze gerust aan Bart de Boer, onze corporate recruiter, via recruitment@sidn.nl.
Geen sollicitatieformulier gevonden

Ik heb gesolliciteerd en nu?

 • Solliciteer

 • 1e gesprek

 • 2e gesprek

 • Contractvoorstel

 • Je droombaan gaat beginnen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.