• donderdag 12 april 2018 Veilig internet

DNSSEC-validatie op BIND named

BIND named, de meest gebruikte DNS-server, kan fungeren als (autoritatieve) name-server en/of (caching) resolver. In dit artikel bespreken we de configuratie van named als DNSSEC-validerende resolver. De ondertekening van een zone op een autoritatieve name-server wordt in een ander artikel behandeld. Juist omdat er al zo veel bestaande BIND-implementaties zijn — sommige draaien al jarenlang — hebben we bij alle features zo veel mogelijk de versienummers gegeven waarbij de betreffende optie in de software beschikbaar is gemaakt. Desondanks raden we aan om een zo'n recent mogelijke versie van BIND te gebruiken, al was het alleen maar omdat in de tussentijd natuurlijk ook bugs en security-problemen uit de software zijn gehaald.

Afbeelding van DNSSEC-validatie op BIND named
    Lees meer
  • maandag 16 april 2018 Over SIDN

SIDN analyseert

Waar komt hun succes vandaan? Hoe gaan zij om met standaarden voor bereikbaarheid en veiligheid als IPv6 en DNSSEC?

Afbeelding van SIDN analyseert
    Lees meer
  • donderdag 5 juli 2018 .nl-domeinnaam

Wij zoeken startende ondernemers met een .nl

Jouw verhaal op sidn.nl

Afbeelding van Wij zoeken startende ondernemers met een .nl